Iniciació a la muntanya hivernal

Voleu gaudir de la muntanya hivernal amb seguretat? Apendre les tècniques d'alpinisme per ser autosuficient? Aquest curs està programat per dur-se a terme durant 4 dies (dos caps de setmana), i té com a objectiu principal dotar a l’alumne d’uns coneixements bàsics sobre la progressió a la muntanya hivernal.

 

A continuació us enumerem les principals matèries que es  desenvoluparan i els seus objectius específics:

Coneixement del equipament i el material bàsic en roca, neu i glaç (corda, piolet, grampons, mosquetons, arnés, bagues, rapelador-assegurador, tascons, pitons i cargols de glaç), així com l'equip de seguretat (ARVA, pala i sonda). Aprendre a auto assegurar-se i auto detenció, progressar en roca, neu i glaç i assegurar-se en cordada o amb ancoratges. Familiarització amb el medi, el terreny d’alta muntanya, la nivologia, el tipus d’allaus i l’estat del mantell nival per saber fer una valoració dels riscos.

Programa: Primer dia: coneixement d'equipament i material. Progressió amb grampons i piulets i seguretat en neu (ancoratges, ràpels i nusos).  Segon dia: aprenentatge sobre la seguretat i els perills a l’alta muntanya i progressió en roca (grimpar i desgrimpar). Tercer dia: progressió en raquetes de neu, orientació i cartografia, bivacs i ARVA. Quart dia: ascensió d'un cim i utilització de les tècniques apresses durant el curs.

Tarifes Preu: 220 euros per persona. El preu inclou l'allotjament, dues mitges pensions i un pica-pica de cloenda.

 

 

 

 

 

 

 

Share